Verdiklemma podkast

Jeg holder på å lage en podkast, og det kan hende at nettopp du er den jeg ønsker å intervjue.


Konseptet rundt coachingen min har ikke endret seg, men jeg ønsker å gjøre det tydeligere. Derfor er jeg i ferd med å oppdatere all min kommunikasjon - både på instagram, nettsider og nå også med en podkast.

Lykkejaget gjør oss mindre lykkelige

Forskning viser at lykkejaget gjør oss mindre lykkelige, og det er lykkens paradoks. Mange tror at når de en dag oppnår suksess så vil de bli mer lykkelige, men i virkeligheten er det motsatt. Suksess springer ofte ut av det å være lykkelig.


Heldigvis går det an å jobbe med sin lykke på en indrekte måte. Forskning fra Harvard har sammenfattet all forskning som er blitt gjort på lykke gjennom mange tiår og sammenfattet det i 5 områder hvor man kan jobbe med sin velvære for å samlet sett få det bedre med seg selv og andre - og sånn sett få et lykkeligere liv.


5 knagger for et mer meningsfullt liv - SFIRE:


S for "spirituell" velvære: Ordet spirituell betyr i denne sammenheng at vi finner noe som gir oss en følelse av mening og hensikt, en følelse av å være en del av noe større enn oss selv, osv. Det behøver altså ikke ha noe med religiøsitet å gjøre.


F for fysisk velvære: Vi har det bedre om vi skaper en balanse i både timeplanen og på tallerkenen, får kvalitetssøvn, stresser mindre og puster bedre. For å nevne noe.


I for intellektuell velvære: Dette handler om vår evne til dypt fokus over tid, men evnen kan øves opp på mange ulike måter og trenger ikke ha med bøker å gjøre om det ikke er din greie.


R for relasjonell velvære: Å få det bedre i sin relasjon med andre og seg selv.


E for emosjonell velvære: Dette innebærer blant annet å være i stand til å håndtere og regulere følelser.


I den første lydfilen jeg har lagt ut forteller jeg litt mer om hva som ligger i disse 5 begrepene:

Oppsummert kan vi si at podkasten skal handle om:

Hvordan vi kan jobbe med vår lykke på en indirekte måte ved å investere i oss selv på 5 ulike områder, slik at resultatet blir at vi står støtt i oss selv, finner en følelse av å høre til, har balanse i livet, og legger til rette for tilstand av flyt, glede, inspirasjon og videre læring - samtidig som vi bidrar med noe som føles meningsfullt  til glede for samfunnet.

Hvorfor podkast?

Hensikten med denne podkasten er å tenne en gnist i deg som lytter, slik at også du kan få lyst til å ta fatt på noe av den samme reisen. Du kan høre på den mens du kjører til og fra jobb, mens du går tur, tar oppvasken eller lignende.


Et "slags" intervju

I hver episode møter vi helt vanlige mennesker i ulike aldre og livssituasjoner, som har funnet noe mer enn bare en "pasjon". De har funnet noe som bidrar til samfunnet og på den måten gir det dem en følelse av mening.


Formatet vil ikke være et vanlig intervju, men ha standardiserte spørsmål. Personen som intervjues skal få fortelle sin historie, men må innom de nevnte fem segmentene. Det vil være hverdagsmennesker som intervjues, ikke kjendiser. Alle som intervjues oppfordres til å både fortelle om sine styrker og utfordringer, i tillegg til å dele om det de brenner for. Innholdet skal gi deg noe å tenke på og forhåpentligvis tenne en gnist til å ta fatt på din egen reise - som kanskje kan begynne med å ta tak i en bitteliten ting innenfor de 5 områdene som vi snakker om i podkasten.


Kanskje du er mitt neste intervjuobjekt?

Er dette deg?

  • Er du en som har funnet noe meningsfullt å brenne for?
  • Er du en som har har hatt en utfordring som du har funnet en vei videre fra?
  • Har du hørt på lydfilen (se litt lengre opp på siden) med introduksjon av de 5 segmentene jeg ønsker at podkasten skal handle om? Har du noe å formidle som er innenfor de segmentene?
  • Er du åpen for å vise både styrker og sårbare sider, og male bildet av virkeligheten på en nyansert måte?


Ta kontakt via direktemelding på instagramprofilen Verdiklemma eller via kontaktskjemaet på denne siden dersom du tenker at kanskje du kan være en av de jeg kan intervjue. Fortell litt om deg selv og hva du evt ønsker å formidle innen de overnevnte 5 punktene (hør på lydfilen for mer info om hva som ligger i begrepene). Om du sender meg melding så svarer jeg deg ved neste mulighet.

Ta kontakt


Fyll inn skjemaet, så vil jeg svare så fort jeg kan. Jeg ser frem til å høre fra deg.

 
 
 
 
 
Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til informasjonsbehandling som beskrevet i personvernerklæringen (se lenke til pdf nedenfor).